" F l o w e r "

flaw


You lost the love but i lost the most}
Friday, December 2, 2011 | 12:23 AM | 0Comment

 assalamualaikum
Kenapa tajuk entri ni macam seyesssss ja ? oke ,sesetengah orang diaorang kehilangan cinta .Macam pakwe yang kehilangan makwe gituuu .Tapi aku bukan kehilangan pakwe tapi aku kehilangan sahabat .Ya ! SAHABAT !. Sahabat sangat bererti dan bermakna dari boyfriend atau girlfriend .Tapi aku taktau la kalau sesetengah orang yang lebih mengagungkan kekasih masing-masing .

 Hm .Sangat sedih oke kalau kawan rapat kita ,yang duduk bersebelahan dalam kelas ,yang makan sama -sama dekat kantin ,pergi tandas sama-sama ,merayau sama-sama ,kongi suka duka bersama ,dan macam -macam lagi la kita lakukan bersama tup-tup kena berpindah .Sangattttttttttttttttttttt sedih . Tapi kena redha la kan ? Nak buat macam mana dah parents kerja tempat lain .Kena la ikut .

  Amera Shahira Bt Amirul Safuan .Aku harap kau stay dekat Melaka nanti jangan lupakan aku .Jangan lupakan geng kita oke ? Kalau kau lupa jugak ,aku pancung kau .HiHiHi .Aku harap kau senang cari kawan nanti dengan sifat TER-lebih peramah kau tu .Tapi . . . . . . . . jangan sesekali kau lupa GENG KITA ! jangan lupakan aku yang duduk dengan kau kat kelas and suka bergaduh .hhihi .Then jangan lupakan Ema yang suka buat kau ketawa setiap hari ,jangan lupakan Amanina yang suka buat muka mr .bean dia ,muka joker and macam-macam lagi la ,lepas tu jangan lupakan Habiba yang selalu bercakap dengan muka bersungguh -sungguh and suka bercakap dengan tangan dia yang over tu .hahaha .Lepas tu jangan lupakan Ummul yang suka lipat tudung dengan cara yang lawak yang kau suka tiru balik tu .Jangan lupakan oke ? HAa ,then jangan lupakan Nurin tau ,yang duduk dengan kau waktu 1 perdana dulu even sekejap . hihi

 Hmm .Memang berat sangat nak berpisah dengan kau weyhhh .Banyak kenangan ,aku rasa kalau pergi sekolah nanti pasti dah tak best sangat macam tahun ni .Dah tak ada budak yang suka tiru gaya orang lain ,yang suka bercakap tanpa henti .Rindu kesemuanyaaaaaaaaaaaaa. Tapi nanti kita boleh skype kan ? hoho .Lepas tu jangan lupa ak call atau texting aku .Kalau tak ada kredit sangat pakai public phone .hahaha .Joke :) .Mera ,aku harap sangat kau halalkan segala makan minum yang kau bagi dekat aku and kawan2 yang lain ,halalkan kesemuanya benda kau .Kalau aku and kawan-kawan yang lain ada buat kau sakit hati ,aku mintak maaf sangat-sangat .Kalau ada yang kami melawak lebih-lebih ,then kau tersinggung , aku mintakk maafffffff sangat .Maafkan kami okayy ? 

                              
                                                    *****

  Perpisahan itu akan selalu ada, kerena kita pernah berjumpa, bersama, dalam canda tawa dan bahagia.  Setiap titis airmata yang tertumpah di hari ini, akan menjadi saksi atas jalinan ukhuwah yang selama ini kita simpul seerat-eratnya.


  Tak ada kata yang pantas terucap sahabat.Hanya derai bening yang selalu bertaburan, mengucap selamat jalan, silakan lanjutkan perjuanganmu ke arah yang lain, ditempat yang baru, yang akan menjadi jarak pertemuan kita.


  Hari ini, jiwa dan naluri kita kembali terluka atas perpisahan raga.  Namun percayalah sahabat,hati kita akan selalu terikat.Jalinan ukhuwahnya akan semakin erat, semakin jauh ragamu melangkah, semakin hatimu mendekat.


 Tidak usah terlalu bersedih, sahabat namun  berbahagialah, karena engkau akan menemukan suasana yang baru, bukan disini lagi, tapi disana.  Cukuplah setiap kenangan yang telah kita tanam, akan menjadi kenangan yang tumbuh subur, menyemaikan benih-benih cita diantara kita.  Karena kita tak harus disini, kita tak harus selalu bersama, kita harus melanjutkan langkah ini, mungkin ke tempat yang lain, yang siap untuk kita jejaki.


  Perkuatkan langkahmu sahabat dan yakinkan diri dan hatimu, hari esok pasti lebih cerah, hari esok adalah harapan yang harus diraih.  Pandang senyumannya yang lebar, tatap wajahnya yang ceria, hari esok adalah bahagia.  Yakinlah sahabat, kasih syang ,nilai persahabatan dan cita kita selalu bersatu.  Kita akan bersatu selamanya, dalam cahaya persahabatan ini.


Sahabat, segala rindu yang akan muncul, segala nafas yang akan berhembus, segala harapan yang akan kita raih, segala langkah yang akan kita hayunkan, yakinlah disana ada kejayaan. Di sana ada keberkatan, dan di sana pasti ada cinta.


Sahabat, biarkan aliran airmata ini jatuh sesukanya, biarkan dia mengalir, mengucap kata seindah-indahnya.  Biarkan dia, kerana airmata tak bererti sedih, airmata tak bererti duka, airmata juga lambang perpisahan kita pada hari ini .Biarkan dia menemani kita di hari ini.  Biarkan,kerana dia memang hadir untuk ini, untuk sebuah perpisahan.


Sahabat, selamat melanjutkan langkahmu, selamat berjumpa lagi di tangga kejayaan, dalam senyum yang lebih indah.


Sahabat…..Mulai hari ini, kembalilah tersenyum dalam wajah barumu