" F l o w e r "

flaw


My life after SPM}
Friday, July 21, 2017 | 10:52 PM | 0Comment

Dah lama weh tak jenguk blog sendiri and harini tergerak hati nak sign in tapi itulah terlupa password hehehehe..puas aku try try tryyy and akhirnya alhamdulillah . Okay, back to topic lepas SPM aku buat apa ja sebenarnya yang sampai berabad tak bukak blog ni ? Sebenarnya lepas SPM i tak buat apa pun masa tunggu result tu . Adala kerja seminggu kat kedai tudung pastu berhenti kahkahkah!

Then, lepas dapat result and bla bla , aku dapat tawaran ke Kolej Matrikulasi Perlis (Perakaunan) but i dont kow masa tu rasa macam takmau masuk matrik sebab tunggu keputusan IPG and end  up tak dapat huhuhuhu sis menangis di bucu katil . Tapi takpa gaisssss, Allah itu senantiasa ada dengan kita so dont lose hope right? And then, I decided takmau masuk matrik tapi....ha ada tapi tuuuuu ..heheh tapi aku daftar masuk form 6 . Walaupun orang kata form 6 susah , why not we give it a try? So , bermulanya kehidupan sebagai seorang pelajar Tingkatan 6 di SMKKK .

Sem 1 biasanya hanya SEM-bang walaupun sebelum masuk tu dah set dalam diri "aku masuk form 6 ni aku nak study hard, takmau main dah ,nak fokus study" hekelehhh acah-acah macam budak nerd je padahal masa masuk form 6 la aku paling seronok sebab banyak enjoyyyyyyy hahaahaha. Kawan-kawan 5 waja yang masuk form 6 masa first memang ramai tapi last-last ramai beralih arah ke poli la bagai.. so yang stay kat form 6 tak ramai cuma tinggal 6 oang ja iaitu aku,ima,kakyah,wani,aiman,soleh. tapi part yang paling sedih (pada mulanya )bila aku dengan ima kena duduk kelas A which is pakej dia ialah geografi,pengajian am, pengajian perniagaan, ekonomi and last but not least is Muet. Yang lagi 4 orang tu stay kelas B (ada subjek bm,sejarah,eko,pengajian am,Muet) . Pengajian am adalah subjek yang paling bahaya okay gais? Nak tahu sebab apa? Nanti aku buat entri special punya pasai subjek tu .

Okay ,okay so cerita dia masa Sem 1 memang banyak main lah sampai berani bermain dengan api cinta (eh apakah ini) Kahkahkah . Macamni , tu haa kan aku ada dua orang kawan laki iaitu soleh dan aiman yang masuk form 6 sekali . Ha ginilah, aku dengan soleh memang tak bersembang sangat masa kami sekelas waktu form 4 and form 5 sebab entahlah aku lebih rapat dengan syafiq, ikhwan . tapi dah depa dua dah tak join form 6 kan (sedihhh tauuu) so aku pun selalu la bergurauuuu dengan aiman and soleh .. tapi betullah laki dengan perempaun ni takleh rapat and bergurau lebih sebab salah sorang pasti akan ada perasaan ..this is the truth i tell u gais, we cant deny it from happen. Aku pun tak mintak jadi semua benda tu tapi yes, dah terjadi.

Actuallysoleh dan aku suka bergurau and buat lawak bodoh sesama dekat twitter ,discuss pasal study , and so on lah .Kadang-kadang bila soleh ada masalah dia cerita kat aku . Part ni dah buat ima musykil sebenarnya sebab soleh selalu cari aku kalau ada problem padahal sebelum ni tak pun? Tapi aku ni jenis "alahh tak da apa lahh,aku kawan dia kan memang la dia cerita kat aku" . hmm last-last

One day, hari jumaat . Dia DM kat twitter cakap dia nak bagitau something tapi jangan marah. So aku pun macam haa cakap ja lah , bukan aku nak marah, tapi masa tu dia still takut and akhirnya dia bagitau yang dia suka aku ..dan aku macam "gila ka apa dia ni?" . Sebabnya aku tau masa aku kat form 5 dia ni ramai peminat termasuklah budak-budak perempaun kelas aku  . Iyalah jenis lelaki yang cool,sopan, respect orang, manis bla bla tapi aku ja tak suka dia masa tu sebab aku rasa dia cuma kawan sekelas ? So, nak bercinta dengan kawan sekelas? Pleaseeee, not me!


And lepas dia bagitau benda tu , that feeling awkward nak mampos bila jumpa kat sekolah weh ! sumpah la . aku tak suka rasa kekok macam tu ..tapi dia yang start dulu . Masa dia mula confess dekat aku, aku pesan dekat dia , maybe perasaan dia dekat aku tu cuma suka sebagai kawan ,seab aku tau masa form 5 ramai yang cakap marissa suka dia dan dia suka marissa. Yeahh so aku malas la nak kacau daun ni . Kawan kot weh . Tapi dia cakap kat aku yang dia suka aku sejak form 5 ? Whatt? Aku masa form 5 serabut nak mampos kot dah la sekelas ....macam mana boleh suka dekat aku yang garang ni ? :(

And hari demi hari dia try nak tackle weh , aku risau gila hahahahahha dah la tengah stress nak final masa tu . Haishhh , and then masa nak final tu memang aku dengan dia couple tapi kejap saja okay sebab masing-masing rasa tak boleh nak go dah....and dia cuma pesan sebelum final tu, yang dia tak kan kacau aku untuk STPM ni ..wow hebat kan!? Ka feeling tu dah faded ? Cepatnya hilang..huhuhu..so its okay , lepas habis sem 1 kami memnag dah tak contact langsung even dua-dua dalam group telegram yang sama, but he never says hi to me..Sapa tak rasa kecewa sebab aku dengan dia rapat pada mulanya sebagai kawan , so bila rasa dah takleh go in our 'love story' its okay, im fine tapi aku mintak satu ja please layan aku macam kawan. Perlu ka nak menjauhkan diri ? For what?

Then masa masuk sem 2 kami dua still tak tegur, i dont know why , even kelas kami dua sebelah ja aku tak pernah masuk kelas dia lepas dia tak tegur aku and cakap dia takkan kacau aku sampai la habis STPM . Aku pelik kenapa sampai takmau tegur? Kalau jumpa kat sekolah pun emang dia buat derk ja sumpah annoying gila weh sampai lama-lama aku dah rasa terbiasa dia tak tegur aku .

So bila dah terbiasa ni ,and aku dah nak move on dia DM kat twitter and say sorry . eii saja ja kan padahal boleh whatsapp tapi nak juga guna twitter ..apa-apa ja lah perangai tu . Then okay aku maafkan ..and aku tau dia selalu spy aku kat sekolah..hehehehe. Okay nanti aku sambung , tetiba rasa penat hahahaha.