" F l o w e r "

flaw


Our Journey }
Monday, October 22, 2012 | 12:49 PM | 0Comment

Assalamualaikum uolss~
Ahaks .Hari ini misi ponteng memoteng sudah start .Lagipun kalau p sekolah pun asyik ukur sekolah ja ,baik tak payah .HEHEHE .Okay . Now start story pasal rombongan hari tu .Tapi gambar tak banyak .Sorry .



Rabu -17/10/2012
Pagi ni bersiap-siap nak keluar rumah .Then ayah tanya 'kenapa awal sangat '? Me like " eh ,nak pi rombongan la hari ni " .Okay then ayah pun hantar la pergi sekolah dalam pukul 6.40 .Memang awal gila la kan .Tapi dah ramai dah manusia waktu macam ni .Eksaited sangat dorang tu. Then bas pun bertolak dalam pukul 7 lebih macam tu ah .Biasa la tunggu budak-budak sekolah .Lambat beno siapnya . 
Then ,cikgu berhenti kejap makan pagi .Makan nasi lemak .Hmm .sedapnya .Tapi . . sayang aku makan sikit ja .Teringat nasi dekat rumah .Cehh ,ngada lebih .
Hahaha 
Gambar ini tiada kaitan dengan hidup mahupun yang koma .Ahaks 
Okay then kita sampai dekat Planetarium Negara dan juga muzium ! Serious ah sakit kaki bagai nak gila bila asyik kena panjat tngga ja .Nangis kang .Then bila dah habis melawat kesemua tempat tu kan .Kita pergi naik LRT .Then turun dekat Bukit Jalil .Penat macam nak tercabut kaki okay .

Then malam tu bertolak pergi I-City .Wuhhuuu ~ Tapi sebelum tu berhenti makan dekat Tesco Klang .Makanan sedap gila .Silap nak snap gambar buat kenangan ,Hahaha .Okay ,lepas dah habis makan baru bertolak pi i-City ! 


Hahahhaha .Lawak k Lawak ! 



Then balik dari i-City ters DEBABOOM atas katil dekat markas tudm di Sg.Besi ! Wahhhh Bestnyaa .Tidur dengan nyenyak ! 


Khamis-18/10/2012
Bangun kemain awal tapi semua taknak mandi .Sejuk katakan .Memang sejuk .Lepas dah mandi ,solat bagai .Then naik bas pergi makan dulu .Lepas tu teruskan perjalanan ke Zoo Melaka .Ayooo ~ Patah kaki ku .
Gambar sebelum masuk Zoo ,Waktu dalam zoo ada dekat Habiba .
Then dah habis tengok segala binatang di zoo teruskan perjalanan ke Bandar Hilir ! Let's shopping friends ! 
Then saya naik Kota A Famosa .#2WordsThatICanSay . Kaki Sakit ! 


Naik atas ni bukan apa .P beli souvenirs ja .Ehehehe .


Di Muzium Samudera


Lepas dah habis enjoy dekat Bandar Hilir ,Turun dekat Nilai pulak .Nothing interesting dekat Nilai .Biasa la ,takkan nak beli karpet bawa balik pulak kot kan .Hmm ,so Hasraf belanja makan laksa ! Sedapnyyaaa ! Then rasa laksa tu macam raksa orang Kedah .Then terpandang dekat banner warung tu ... rupa-rupanya 'LAKSA UTARA KEDAH' patut la ! HAHAHHA

Lepas dah habis cuci mata di Melaka bagai .Bertolak balik ke kl .Sampai dalam pukul 6.30 petang .Sejam kemudian pergi Times Square .Nasib sempat jamak solat .





Gambar ni ja sempat ambil pun dekat Times Square .Uhuksss .Lepas dah puas lepak dekat sini .Lepas tu budak laki semua paksa cikgu nak pergi Dataran Merdeka .Aku dah la penat ,selesema pulak tu .Haiyhh .
Pic Credit to Google




Lepas dah habis dorang bergambar dekat Dataran baru nak balik .Then balik ke bilik dengan hati yang riang 

Jumaat 19/10/2012
Pagi ni siap-siap beg ,bersih bilik ,semua la h kan .Then mandi .Solat subuh .Beg semua letak dalam bas .Bertolak balik Kedah My Hometown ! I mischuuu . Sebelum tu singgah dekat pusat sains dulu .


Lepas dah habis di Pusat Sains . Bertolak balik dan sebelum tu singgah di Mydin Ipoh .Perkara yang paling memalukan bila t-shirt sekolah sama dengan baju pekerja Mydin .Malu gilaaa ________ k .MALU SANGAT ! Then ,lepas shopping bertolak balik ke kedah .Dalam pukul 10.30 malam dah sampai ke rumah .Home sweet home .I mischuuuu ~ Xoxo