" F l o w e r "

flaw


Sebelum ,Semasa dan Selepas }
Tuesday, October 23, 2012 | 5:52 PM | 0Comment







Assalamualaikum 


14 HARI SEBELUM PMR


Senakin hampir ke Pmr semakin berdebar-debar .Takut sangat .Ya .Takut sangat-sangat .Kadang-kadang menangis .Taktahu nak buat macam mana .Tak ada sorang pun yang tahu .Nak study ja mengantuk .Akhirnya ,wuduk lah jadi penawar .Ambil wuduk ,buat solat hajat setiap malam .Lepas tu ulang kaji .Alhamdulillah .Dekat sekolah tak ada masa nak main .Nak gossip .Ihiks .Study ja .Ada waktu study .Penat sangat .Balik rumah study .Baru tahu besarnya cabaran untuk melangkah masuk ke dewan peperiksaan . 

Kalau la waktu boleh diputar .Aku orang yang pertama yang akan memutarkannya .Supaya kembali ke alam kanak-kanak .Penuh kegirangan .Tiada masa untuk berfikir tentang pelajaran ,perasaan ,dan sebagainya .Asalkan dapat perhatian dari keluarga ,dijaga penuh kasih sayang .Sudah cukup .Tapi itu andaikan waktu boleh diputar ke belakang semula .Andainya .


Ulangkaji dapat menajamkan fikiran .Ya .Baru tahu banyak perkara .Buku latihan satu lori .
Semua waktu dihabiskan dengan latihan .Kadang-kadang waktu makan macam terabai .Tapi maggi aku bantai juga .Hahaha.k 
Tak pernah putus berdoa kepada Allah sampai sekarang .Solat hajat jangan sesekali tinggal .




SEMASA PMR . 

Selangkah masuk ke dewan debaran kian terasa .Bismillahhirrahmanirahim .Pergi duduk di tempat duduk yang disediakan .KL104K009 .Ya ,no angkaa giliran yang paling sweet .Minta-minta angka sembilan di  belakang tu bakal ditambah "A" di belakangnya .inshaallah .Bila dapat ja kertas soalan .Selawat banyak-banyak .Sangat berdebar okay .Pandag kanan dan belakang .Semua muka nervous and macam muka nak lepaskan hajat .Hahaha k .Bila dah ddapat buka soalan .Alhamdulillah .Aku berserah padaMu .


Selesai ja satu paper .Dewan terus bising .Ada muka macam cemberut ,ada muka happy dan macam-macam .Aku ? Ambil buku ..buka ..baca .Then ada pula yang datang bincang soalan yang dah buat .Nak buat macam mana .Dah jadi kebiasaan amalan berbincang ni .Tempat paling strategik ulangkaji di surau .


Selama seminggu dalam dewan dah macam berperang okay .Sampai la hari Selasa.Paper terakhir .Bahasa Arab .Alhamdulillah .Boleh jawab dengan jayanya .Shukran ya ustazah kerana ajar tanpa mengenal erti penat lelah .Tuition tak berhenti .

SELEPAS PMR 

Saya oang yang paling gembira .Lepas habis ja .terus keluar pergi shopping .Wahhh bestnya ! Hahaha .


Then keesokannya ,trip to kl-melaka .Langsung tak penat lah kan ? Hahaha .Alhamdulillah .Lega rasanya setelah tiga tahun belajar .Rasa macam tiga hari ja belajar .Terima kasih cikgu sebab selalu kasi nasihat .Famiy yang kasi dorongan ! Me lavv you uolls :_)